BHDCA учестовала у раду ECAC Конференције

Генерални директор BHDCA Чедомир Шушњар учестовао је на 70. посебном састанку генералних директора цивилних ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције за цивилно ваздухопловство – ECAC, који је од 26. до 28. августа одржан у Тирани, Албанија.

Делегација BHDCA активно је учествовала у раду конференције и рјешавању питања заједничких приоритета у корист ваздухопловне заједнице. Између осталог, генерални директори земаља чланица ECAC-a разговарали су о кризи у цивилном ваздухопловству изазваној пандемијом Корона вируса, европским приоритетима за предстојећу ICAO конференцију, те о стратешким амбицијама и заједничким ставовима земаља чланица ECAC-a на ICAO Скупштини и бројним другим темама у вези са безбједношћу летења, ваздухопловном безбједношћу и заштити животне средине.

Генерални директор BHDCA је током боравка у Тирани имао и више билатералних сусрета са представницима цивилних ваздухопловних власти са којима је разговарао о актуелним темама у области цивилног ваздухопловства и међусобној сарадњи.