BHDCA učestovala u radu ECAC Konferencije

Generalni direktor BHDCA Čedomir Šušnjar učestovao je na 70. posebnom sastanku generalnih direktora civilnih zrakoplovnih vlasti zemalja članica Evropske konferencije za civilno zrakoplovstvo – ECAC, koji je od 26. do 28. avgusta održan u Tirani, Albanija.

Delegacija BHDCA aktivno je učestvovala u radu konferencije i rješavanju pitanja zajedničkih prioriteta u korist zrakoplovne zajednice. Između ostalog, generalni direktori zemalja članica ECAC-a razgovarali su o krizi u civilnom zrakoplovstvu izazvanoj pandemijom Korona virusa, evropskim prioritetima za predstojeću ICAO konferenciju, te o strateškim ambicijama i zajedničkim stavovima zemalja članica ECAC-a na ICAO Skupštini i brojnim drugim temama u vezi sa sigurnošću letenja, zrakoplovnom sigurnošću i zaštiti životne sredine.

Generalni direktor BHDCA je tokom boravka u Tirani imao i više bilateralnih susreta sa predstavnicima civilnih zrakoplovnih vlasti sa kojima je razgovarao o aktuelnim temama u oblasti civilnog zrakoplovstva i međusobnoj saradnji.


© 2021 BHDCA - Bosna i Hercegovina DIREKCIJA ZA CIVILNO ZRAKOPLOVSTVO. All rights reserved. V kozarske brigade 18, 78000 Banja Luka
Telefon: +387 51 921 222; Fax: +387 51 921 520; e-mail: bhdca@bhdca.gov.ba