• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

BHDCA aktivno učestvuje u radu RASARAC

Delegacija BHDCA koju su činili generalni ravnatelj Čedomir Šušnjar i zamjenik generalnog ravnatelja Marin Raspudić učestvovala je u Ohridu, u Sjevernoj Makedoniji, na redovnoj godišnjoj konferenciji Regionalnog savjetodavnog komiteta za traganje i spasavanje u civilnom zrakoplovstvu (RASARAC).

U okviru konferencije, između ostalog, održana je ceremonija potpisivanja Sporazuma o suradnji i koordinaciji u traganju i spasavanju u zrakoplovstvu između Republike Srbije, Republike Severne Makedonije, Republike Crne Gore i Republike Slovenije.

Regionalni savjetodavni komitet za traganje i spasavanje u civilnom zrakoplovstvu osnovan je 2016. godine, sa cilјem da se unaprijedi regionalna suradnja u oblasti traganja i spasavanja u civilnom zrakoplovstvu i ispune standardi i preporučene prakse koje je usvojila Međunarodna organizacija za civilno zrakoplovstvo (ICAO).

U radu ovog komiteta trenutno učestvuje 10 zemalјa – Bosna i Hercegovina, Srbija, Sjeverna Makedonija, Slovačka, Slovenija, Crna Gora, Hrvatska, Bugarska, Mađarska i Češka, kao i krovne organizacije u civilnom zrakoplovstvu - Europska organizacija za sigurnost zračne plovidbe (EUROCONTROL) i ICAO.