• +387 51 921-222
  • Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
  • Pon - Pet 08:00-16:00

Učvršićivanje međusobne suradnje civilnih zrakoplovnih vlasti

Direktorat civilnog zrakoplovstva Republike Srbije bio je, 23. i 24. rujna u Beogradu, domaćin sastanka Nikolasa Raloa (Nicolas Rallo), Regionalnog ravnatelja Ureda za Europu i Sjeverni Atlantik Međunarodne organizacije za civilno zrakoplovstvo (ICAO) sa generalnim ravnateljima civilnih zrakoplovnih vlasti zemalja potpisnica Memoranduma o razumijevanju o međusobnoj suradnji u zrakoplovstvu.

Osim o naporima za unapređenje međusobne suradnje po pitanjima od općeg interesa u primjeni pomenutog memoranduma, na sastanku je razgovarano i o drugim, aktualnim temama u oblasti civilnog zrakoplovstva i unapređenja rada civilnih zrakoplovnih vlasti. Također, u okviru sastanka u Beogradu, sudionici su posjetili i Kontrolu letenja Srbije i Crne Gore (SMATSA) gdje im je domaćin bio izvršni ravnatelj Predrag Jovanović. Sastanku su prisustvovali i ravnatelj „Air Serbia“, te predstavnici Aerodroma Nikola Tesla i Zrakoplovne akademije.

Sastanku su, pored delegacije domaćina, koju je predvodila ravnateljka Mirjana Čizmarov, i delegacije BHDCA, koju je predvodio generalni ravnatelj BHDCA Zorislav Ivanović, prisustvovale i delegacije agencija za civilno zrakoplovstvo Crne Gore predvođene ravnateljem Ivanom Šćekićem i Sjeverne Makedonije koju je predvodio generalni ravnatelj Dragi Stojanoski.