BHDCA учестовала у раду ECAC Конференције

Генерални директор BHDCA Чедомир Шушњар учестовао је на 70. посебном састанку генералних директора цивилних ваздухопловних власти земаља чланица Европске конференције за цивилно ваздухопловство – ECAC, који је од 26. до 28. августа одржан у Тирани, Албанија.

Делегација BHDCA активно је учествовала у раду конференције и рјешавању питања заједничких приоритета у корист ваздухопловне заједнице. Између осталог, генерални директори земаља чланица ECAC-a разговарали су о кризи у цивилном ваздухопловству изазваној пандемијом Корона вируса, европским приоритетима за предстојећу ICAO конференцију, те о стратешким амбицијама и заједничким ставовима земаља чланица ECAC-a на ICAO Скупштини и бројним другим темама у вези са безбједношћу летења, ваздухопловном безбједношћу и заштити животне средине.

Генерални директор BHDCA је током боравка у Тирани имао и више билатералних сусрета са представницима цивилних ваздухопловних власти са којима је разговарао о актуелним темама у области цивилног ваздухопловства и међусобној сарадњи. 


© 2021 BHDCA - Босна и Херцеговина ДИРЕКЦИЈА ЗА ЦИВИЛНО ВАЗДУХОПЛОВСТВО. All rights reserved. V козарске бригаде 18, 78000 Бања Лука
Телефон: +387 51 921 222; Fax: +387 51 921 520; e-mail: bhdca@bhdca.gov.ba