• +387 51 921-222
  • Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели.
  • Пон - Пет 08:00-16:00

Учвршићивање међусобне сарадње цивилних ваздухопловних власти

Директорат цивилног ваздухопловства Републике Србије био је, 23. и 24. септембра у Београду, домаћин састанка Николаса Ралоа (Nicolas Rallo), Регионалног директора Канцеларије за Европу и Сјеверни Атлантик Међународне организације за цивилно ваздухопловство (ICAO) са генералним директорима цивилних ваздухопловних власти земаља потписница Меморандума о разумијевању о међусобној сарадњи у ваздухопловству.

Осим о напорима за унапређење међусобне сарадње по питањима од општег интереса у примјени поменутог меморандума, на састанку је разговарано и о другим, актуелним темама у области цивилног ваздухопловства и унапређења рада цивилних ваздухопловних власти. Такође, у оквиру састанка у Београду, учесници су посјетили и Контролу летења Србије и Црне Горе (SMATSA) гдје им је домаћин био извршни директор Предраг Јовановић. Састанку су присуствовали и директор „Air Serbia“, те представници Аеродрома Никола Тесла и Ваздухопловне академије.

Састанку су, поред делегације домаћина, коју је предводила директорка Мирјана Чизмаров, и делегације BHDCA, коју је предводио генерални директор BHDCA Зорислав Ивановић, присуствовале и делегације aгенцијa за цивилно ваздухопловство Црне Горе предвођене директором Иваном Шћекићем и Сјеверне Македоније коју је предводио генерални директор Драги Стојаноски.